Bamboe vloeren.

• Voor acclimatisering moet het bamboe parket gedurende ten minste 10 dagen, met gesloten folieverpakking of kartonnen doos, plat in een temperatuur beheerde kamer (18 ° -20 ° C) worden bewaard. Iets van de vloer af, zodat lucht circulatie kan plaatsvinden. In de koudere seizoenen is tot 3 weken acclimatisatie aan te raden.
• Let op dat het substraat een temperatuur van minstens 18 ° C moet hebben.
• Substraten moeten glad, absorberend, stofvrij, was-vrij, vet en lijm, vrij van scheuren en droog zijn (DIN 18356).
• Teveel vocht heeft een negatief effect op het parket. Het maximaal toegestane vochtgehalte van de ondervloeren is afhankelijk van de soort ondervloer die u gebruikt. Als voorbeeld cement.

Let op.

• Bamboe is een natuur product! Daarom zijn afwijkingen in kleur en structuur ook mogelijk binnen een sortering. Mix daarom altijd verschillende delen uit verschillende verpakkingen!
• Controleer het materiaal voor vocht, schade, kleurafwijkingen en afmetingen alvorens te installeren. Eventuele bezwaren hiervan worden niet geaccepteerd nadat het materiaal is geïnstalleerd of verder verwerkt.
• De installatie van de vloer is altijd het laatste dat in een project uitgevoerd wordt. Om bijvoorbeeld, mechanische schade aan het oppervlak te vermijden. Wees voorzichtig bij het werken met tape, omdat dit de lak of olie oppervlak van het parket kan beschadigen.
• Volledige verlijming is niet nodig, maar beter. Je kan de gelijmde direct op de vloer (bijvoorbeeld een cement of anhydriet) verlijmen als het vlak, scheurvrij, droog, schoon en strak (DIN18356) is.
• De manier waarop de installatie plaatsvindt vereist technische ervaring, evenals speciale apparatuur en moet worden uitgevoerd door een professional!
• Zwevende installatie is mogelijk, maar de maximale breedte van de vloer mag niet meer dan 5 meter zijn.
• Aanbevolen lijm: 2 K polyurethaan. Let op: Gegoten 2-K PU lijm kan alleen mechanisch van het oppervlak verwijderd worden. Dit kan leiden tot beschadiging van het (lak-)oppervlak van het parket!
• Voor zuigende ondergronden en lage-water dispersie zijn (kunst-) hars lijmen geschikt met een laag oplosmiddelgehalte.

Schuren.

Als je begint met schuren, lees dan eerst goed de verpakking van het product waarmee je de vloer gaat behandelen, want daarop staat hoe fijn de laatste schuurkorrel moet zijn. Meestal is dat 120. Je begint namelijk met een grove korrel om de vloer schoon te maken, daarna een iets minder grove korrel om de krassen te verwijderen en vervolgens eindig je met een fijne korrel. Vergis je niet, schuren is best moeilijk. Mensen schuren vaak te lang op één plek en dan krijg je kuilen of krassen. Als de vloer kaal is, kun je eventueel gaan behandelen met kleurolie. Breng de olie aan met een pluisvrije doek, zoals een oud t-shirt, en poets hem daarna uit met een schone doek. Na 8 tot 24 uur drogen kun je de transparante beschermlaag erop smeren, de wax. Zorg dat je hem niet te dik aanbrengt. De wax zorgt ervoor dat de vlekbestendigheid omhoog gaat. Als je de vloer namelijk alleen olied, en je gaat er met een ontvettend schoonmaakmiddel overheen, verwijder je de olie weer. Natuurlijk kun je ook alleen olie gebruiken, maar dan moet je over negen maanden weer oliën. Daarom: gebruik eerst olie en dan wax tegen vlekken. Dan hoef je jaarlijks alleen onderhoudswax te gebruiken. Eén keer per drie of vier jaar kun je dan opnieuw waxen. Let er verder op dat je goed lucht, dan droogt het beter. Wees bij het geschuurde, onbehandelde bamboe|hout ook voorzichtig met vocht. Als je er met zweetvoeten overheen loopt, of de kat met natte pootjes een paar stapjes zet, dan zul je dat zien.”

Onderhoud.

Voor het verduurzamen van uw bamboe vloeren, is  regelmatige onderhoud essentieel. Alleen goed onderhouden bamboe vloeren hebben een lange levensduur. Geolied of gelakt: elke parket of vloer heeft onderhoud nodig!
Onderhouds producten vormen een hernieuwbare laag op het oppervlakte. Zand en stof en andere deeltjes fungeren als schuurpapier en hebben in de zachtere beschermlaag minder effect dan op de harde bovenlaag. Met regelmatig onderhoud (afhankelijk van het soort en gebruik, meerdere keren / jaar) worden oneffenheden automatisch gevuld met het onderhoudsmiddel en beschermd het tegen vocht en open voegen tijdens het stookseizoen. De mate van glans van het parketoppervlak kan bepaald worden door het zelf te polijsten.
De frequentie van onderhoud hangt af van het gebruik. Voornamelijk worden schoonmaak- en reinigingsmiddelen toegevoegd als aanvulling op het schoonmaak water. Een goede de afdichting wordt alleen gegeven als u de vloer regelmatig onderhoud naar gebruik. Ter bescherming tegen krassen dienen meubels en andere beweegbare inrichting producten te worden voorzien van vilt. Vermijd blijvende vloeistoffen. Zorg voor onder-door-luchting voor plantenbakken.

Schoonmaak.

Bij het schoonmaken van afgesloten parketvloeren dient u rekening  te houden met:
– Er mag geen water of wasmiddel (achter-) blijven op het vloeroppervlak.
-Reinigingsmachines en stoomreinigers mogen niet op parketvloeren worden gebruikt.
– Agressieve schoonmaak middelen kunnen de bovenlaag aantasten.
– Reinigen met een geweven doek of een vochtige doek. Gebruik nooit staal wol voor het schoonmaken. Microvezel doekjes kunnen ook het oppervlak beschadigen.

Na het reinigen, gelijk nabehandelen. Hier zijn verschillende opties mogelijk:
– Vloeibare harde wax polish (polijstmachine) – afvegen emulsies (vegen).
Er zijn drie onderhouds varianten:
1. Eerste nabehandeling.
Het eerste onderhoud moet altijd direct na de installatie uitgevoerd worden, zodat de vloer een extra beschermende folie krijgt.
2. Onderhoud.
Regelmatige onderhoud door tijdens het schoon maken met het toevoegen van een schoonmaak middel.
3. Volledige zorg.
Bij volledige verzorging wordt de vloer eerst schoongemaakt (basisreiniging) met een reiniger en vervolgens wordt een nieuwe beschermlaag met de eerste nabehandeling aangebracht. Een basisreiniging met een reinigingsmiddel is alleen nodig als de vloer zwaar vervuilt is, die niet kan worden verwijderd tijdens onderhoudsreiniging of wanneer een te sterke onderhoudsfilm is opgebouwd.
Frequentie van onderhoudt en reiniging volgens DIN 18356
1)Matig belaste vloer, b.v. Woonkamers, slaapkamers. Onderhoud: Afhankelijk van het gebruik elke 1 tot 2 maanden. Volledige zorg: Afhankelijk van de belasting.
2)Medium belaste vloeren, b.v. gangen, trappen, kantoren. Onderhoud: Afhankelijk van het gebruik elke 2 tot 4 weken. Volledige zorg: Afhankelijk van de spanning elke 6 tot 12 maanden.
3)Zwaar belaste vloeren, bijv. b. winkels, restaurants, scholen, enz. . Onderhoud: Afhankelijk van het gebruik minstens elke 6 dagen. Volledige zorg: Afhankelijk van het gebruik elke 3 tot 6 maanden.
4)Multi-purpose ruimte/hallen, afhankelijk van de belasting
Belangrijk: beweeg de zware meubels niet in de eerste 10 dagen na het leggen. Alleen droog schoonmaken. Doe op tapijten of folie geen (kleef-) tape, dit kan het oppervlak beschadigen.
Houdt rekening met een goed binnenklimaat!
Bamboe is een natuurlijk materiaal, dat wordt beïnvloed door de respectievelijk temperatuur van de kamer en de vochtigheid daarin. Interacties “hout en ook bamboe werken”, dat wil zeggen er vinden, tussen het materiaal icm. het binnenklimaat wisselwerkingen plaats. Bij relatief hoge luchtvochtigheid absorbeert de bamboe vocht en vergroot het volume. Omgekeerd, bij een betrekkelijk droge omgeving (zoals tijdens de verwarmingsperiode in de winter) zal bamboe vocht afgeven en vermindert het volume. Een lage luchtvochtigheid leidt tot de vorming van spleten. Zorg voor tijdens het stookseizoen voor extra bevochtiging. Dit zal ten goede komen, niet alleen uw parketvloer, maar ook het welzijn en de gezondheid van de bewoners. Optimaal is een luchtvochtigheid tussen de 55 en 65 {fbb03cfe729ce26a39a1a996fe8c17c92c0642801d6f38c8bec30a8370d7e670}, de kamertemperatuur moet tussen 18 en 20 ° C liggen.

   
           
Help mee aan het hergebruik of recycling van uw bamboemeubelstuk. Geef uw bamboebed, bamboe kaptafel kast of andere bamboe slaap-, of woon- kamer meubel een 2de kans. Voor een beter milieu en u helpt mee aan een verdere CO2 reductie. Dit product is recyclebaar.
Geef het af bij een verzamelpunt of contacteer ons. Wij ondersteunen de circulaire economie.