Bamboe Vlonders.

Terrasplanken gemaakt van bamboe – natuurlijk en modern gemaakt van sterk gecomprimeerde bamboevezels, die u een bijzonder lange houdbaarheid garanderen.
Het unieke natuurlijke materiaal wordt tot houten planken gedrukt, geprofileerd en gegroefd.
Bambois terrasplanken zijn uitgerust met twee verschillende profielen: één fijn geribbeld en één glad. De zijgroeven zijn voor ons clipsysteem, waarmee de vloerplanken effectief kunnen worden gelegd.
Natuurlijk kunt u ook hoogwaardige terras bouwschroeven uit ons bamboe-accessoires voor de bevestiging van de terrasplanken gebruiken. De stabiele schroeven kunnen na het voorboren gemakkelijk in het hout worden gedraaid met een accuschroevendraaier.

Bij het bouwen van uw terras gaat het niet alleen om de uitstraling, maar vooral om de juiste onderbouw.  Het voorkomt dat zich water onder de vloer vormt en voorkomt tegelijkertijd dat het wegglijdt. We raden ook aan om de onderbouw van een constructieve houtbescherming te voorzien, om een ​​consistente kwaliteit te garanderen voor alle delen van uw terras. Plaats de balken op een afstand van 45 cm tot 55 cm parallel aan elkaar en vul de openingen met grind aan. Dan kun je de vlonder erop leggen. Aangezien bamboehout ook werkt, moet u de planken niet direct naast elkaar plaatsen, maar smalle voegen plannen van 6 mm tot 8 mm. Hierdoor kan het hout in natte toestand uitzetten zonder te breken.  Onderhoud is waar het om gaat om uw terras een lange tijd prachtig te houden. Om ervoor te zorgen dat uw bamboe terras u lang en goed van gebruik kan zijn, moet u op de reguliere onderhoud letten. De bamboevloeren zijn bij levering al tweemaal geolied om een ​​solide basisbescherming te garanderen. Omdat temperatuurschommelingen en de agressieve UV-straling de vloer belasten, kan effectieve bescherming niet worden verwaarloosd. Gebruik onze KOI terrasolie om de schadelijke en verblekende effecten van de zon in evenwicht te brengen.  Zo blijft je caramel kleurige terras jarenlang mooi. Voor een basisreiniging wordt KOI bamboe-reiniger uit ons assortiment accessoires aanbevolen. Het verwijdert oliën, vetten en was. Een perfecte voor bereiding op het daaropvolgende in-oliën van uw terrasplanken.

Bambois vlonderplanken van de 4e generatie bestaan ​​uit samengeperste bamboe vezels. Het is een alternatief voor houten vloeren – en er wordt voor boom voor omgezaagd. Bamboe is een snelgroeiende grondstof met zeer goede mechanische eigenschappen. Verdere voordelen zijn de goede vormstabiliteit door pre-conditionering en de afwezigheid van afwasbare, verkleurende ingrediënten. De bamboe vlonders  zijn al dubbel geolied en kunnen aan beide zijden worden gebruikt. Een profieloppervlak wordt echter aanbevolen.

Voor een goede afwatering moet het leggen met een min. 2% helling gedaan. U kunt kiezen tussen een sterk en een zwak profiel zijde. Op de lengte- en slagzijde moet  een  min. 5mm afstand zijn. Rechthoekige randen moeten worden afgekant of afgerond. Het eindvlak / snijoppervlak moet behandeld / geolied worden.

Bamboe vloeren worden geschroefd. Roestvrijstalen schroeven zijn de beste keuze voor buitengebruik. Het schroefgat van de planken moet vooraf worden geboord en verlaagd bij gebruik van verzonken hoofdschroeven.

Behandeling.
Bambois vlonderplanken verweren onder klimatologische omstandigheden; voornamelijk door neerslag en zonnestraling. Als gevolg hiervan worden bamboe producten zoals alle andere houten vloeren oppervlakkig zilvergrijs. Echter, bamboe heeft op de middellange termijn zijn eigen natuurlijke bescherming door zijn dikke en harde oppervlak. Bovendien, afhankelijk van de belasting, wordt regelmatig onderhoud aanbevolen met een geschikte coating (bijvoorbeeld KOI terrasolie), die een zonwering biedt en waterafstotend is. De einden van de planken moeten ook worden behandeld. Een eerste onderhoud is optimaal voor ongeveer drie maanden en een tweede behandeling ongeveer negen maanden, na de installatie en dan een keer per jaar. Op de dag van het onderhoud moet het weer en het materiaal moet droog zijn.

Bambois vlonderplanken zijn een natuur product. Afhankelijk van het milieu verandert de kleur met de tijd. De coating wordt gedurende de tijd gebleekt door natuurlijke vervuilende effecten. Het oppervlak wordt in droge toestand lichter en brozer, daarom zijn de planken niet geschikt om met blote voeten te betreden. De intensiteit van de milieueffecten veroorzaakt door wind, regen, zon en micro-organismen beïnvloedt in wezen het proces van het veranderen van het oppervlak van het materiaal.

Net zoals bij andere houtsoorten onstaan er  verkleuring, scheuren, zwelling en krimp. Er kunnen ook vervormingen optreden. Deze weergerelateerde wijzigingen zijn uitdrukkelijk geen gronden voor klachten. Bij het gebruik van een hogedrukreiniger moet erop worden gezorgd om een ​​voldoende grote afstand te behouden. Het oppervlak mag niet beschadigd raken.

Technische kenmerken:
• Differentiële zwelling / krimp: ca. 0,15% per% verandering in het vochtgehalte van het hout.• Vochtgehalte: 5,19% (volgens DIN 52183)
• Hardheid: 89 N / mm² (Brinell Ihd fabrieks standaard 202)
• Dichtheid: ca. 1.250 kg / m³

0,00199,99
Bamboe recycling

Help mee aan het hergebruik of recycling van uw bamboemeubelstuk. Geef uw bamboebed, bamboe kaptafel kast of andere bamboe slaap-, of woon- kamer meubel een 2de kans. Voor een beter milieu en u helpt mee aan een verdere CO2 reductie. Dit product is recyclebaar. Geef het af bij een verzamelpunt of contacteer ons. Wij ondersteunen de circulaire economie.